31-07-17

Week 2

back-on-track-3.jpgOm te tonen dat serieus is: ... 'benk ik ier terug si' tongue-out... we staan nu op 11 weken van de 'Bruhhe' marathon  die ik wil gebruiken om in Valencia, 5 weken later, een sub 4 uur marathon te lopen.

Deze week ben ik 3 maal gaan lopen, telkens boven de 10 km dus mijn start is genomen, vanaf nu wordt dit 4 keer met telkens één 20-er erbij, toegeven ik ben verre van een expert ivm. marathonschema's maar gezien ik toch al een 10 tal van die 42-tigers uitliep ken ik mezelf in deze situatie wel al een beetje en dit schenkt me wat vertrouwen.

Deze week ook 2 kilo achtergelaten en nee kmoet ze niet terug laat maar daar ... dus dit zit ook snor.

Verder tijdens het weekend boer en tuinder gespeeld en gelik ne echten men winterpret in de grond gestoken ... terwijl Heidi met de bloemkool aan de slag ging haha ... we doen wa wi ...

Minpunt was wel da men mauve moaten under wreed verslikt  en in den Antwerp, slechte eerst helft maar goede tweede zorgde maar voor 1 puntje ... dit betekend dat er zondag tegen men geboortestad best gewonnen wordt anders zal het met 1 op 6 alweer crisis zijn ...tkan rap gaan ...

Zeg makt er een top week van wi ... bey

26-07-17

Terug

Ja, ja, hier ben ik weer … veel te lang geleden dat ik dit forum nog eens gebruikte en nochtans was ik grote fan van het” blog – wereldtje”.  Ik herinner me nog hoe ik elk postje van “marathonloperkoen” en van “Frank Spencer” op de voet volgde … tips verzamelde en in bewondering stond voor hun geleverde prestaties. Ik had er dan ook zonder dit te weten, 2 kanjers uitgekozen. Bij velen vielen de blogjes dan ook stil(ler) en werd er meer en meer overgeschakeld op ons aller “smoelboek” . Een medium die zeker zijn verdienste heeft hoor,  die veel sneller is en supergoed dient om afspraken te maken en snelle info uit te wisselen maar hey … call me “oldskool” ik mis toch wat diepte …en eerlijk ben ik niet bijster geïnteresseerd in ieders opmerking over elk item in “den wereld” … vandaar dat mijn activiteiten op de FB ook magertjes zijn. Dus terug naar hier …na effen puzzelen hoe ik erop raak  want jaja zolang was het geleden en met het vizier naar de toekomst zal ik hier regelmatig terug beginnen posten … hoofdonderwerp blijft het lopen natuurlijk maar “foebal” en ander leuks zal zeker verder aan bod komen …. Ik wil van deze wending ook gebruik maken om terug weer wat ambities om loopvlak te etaleren en heb dan ook maar de “koe bij de hoorns gevat”(geen idee waarom je dit zou doen)… doelstelling najaar 2017:

Marathon Bruhhe op 15 oktober en als “kers op de taart” of “als mossel in de paëlla”  … de marathon van Valencia op 19 november . Ik heb hier helemaal zin in … met dit gegeven in het achterhoofd moeten er ook wat kilo’s af … want  met een rug buikzak een 42-er lopen blijft geen gezellig idee dus hier zijn we al mee begonnen … we gaan “agaleven” ofte anders gaan eten en drinken . Strak 11 km in mijn homeimages.pngtown “Breininge duunnen” alle hop we zien der mee weg.

30-01-17

ERBOREN

De laatste dagen van januari, eindelijk, want voor mij kan februari niet vroeg genoeg komen … zodat alles terug op zijn plaats valt. Tijdens het weekend van 11 februari gaan we verhuizen en normaal gezien zal de volledige binnenkant van onze nieuw stek dan helemaal en piekfijn in orde zijn.

En dan? Ewel …. dan gaat de riem er voor ons helemaal af, effen gewoon doen of zelfs helemaal niets doen … Terug eens kunnen gaan lopen of eens een weekendje weg met de camper, staat allemaal te gebeuren in februari … Verder ga ik deze maand ook eens proberen mee te doen met dien “Tournee Minerale”, alcohol-loos in februari dus … goeie keus van maand trouwens…  tis de korsten …

Herboren worden we in februari … herboren zeg ik u … sealed

576_420_tekst27.jpg

24-01-17

The future

Der is ne tunnel aan het eind daar waar er licht is … jaja echt wel wi …laughing

naamloos.png

Verhuis datum staat vast wat wil zeggen nog 2 lange weekends straf voort doen en patat .. we zien aan den arrivé… en wat vooral belangrijk is de volledige binnenkant van us nieuw nestje zal vernieuwd , af en dik in orde zien. Toegeven der is nog werk aan den buitenkant maar da kan wachten tot dien gele bol in de sky de temperatuur wat in de lucht doet schieten. Eindelijk kan alles wat genormaliseerd worden, de zo gemiste “tripkes” met Fons onze camper zijn weer mogelijk vanaf eind februari en da lopen kan weer opgeschroefd  worden want ‘t bleek onmogelijk voor mij om hier regelmaat in te krijgen of te houden. In die mate zelfs dat ik de marathon van A’pen waarschijnlijk niet zal lopen, te nipt peis ik maar wel ene wat later, ik probeer nog steeds geen twee keer dezelfde te lopen .. . we shall see zeit den blinden.

naamloos1.png

03-01-17

Happy one

Een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar aan iedereen .... 2016 was op velerlei manieren geen topper en hopelijk wordt 2017 beter ... Er staan wel al wat leuke zaken te gebeuren.

Vooreerst een verhuis, ik hoop na nog een maandje hard werken we naar Bredene kunnen trekken, de binnenkant van ons huis zou dan af moeten zijn, de buitenkant en tuin kan tot in de lente wachten en daar kunnen we onze tijd voor nemen... Mede door onze verbouwplannen is het lopen op een laag pitje gezet en daar wil ik nu al verandering in brengen ... ken jezelf, mag wel na 50 jaar dus stap 1 is een doel uitpikken, een schema maken en de excuses overboord gooien ... Ik zal mikken op de Marathon van Antwerpen... de enige marathon waar  ik heb moeten uitstappen na 22 km met Achilles-problemen. embarassed Dus deze maand nog wat jongleren tussen werken en lopen en vanaf feb. zou dit beter moeten gaan. deze winkel wordt ook opnieuw in het leven geroepen zodat ik mezelf aan mijn planning kan herinneren .

Voila we zien vertrokken ... toe noaste weke ....naamloos.pngantwerp-10-miles-marathon.jpg

05-12-16

zucht

De verbouwingen en alles die erbij komt kijken maakt het niet makkelijk om enige vorm van constante in mijn “lopen” te leggen, toegeven, ‘t zal ook aan mijn (te) lakse karakter liggen embarassed want als ik zie dat “echte & gedreven” lopers vaak voor zes uur “des morgens “  hun deur uit zijn, moet ik bekennen dat ik veel te vaak naar de excuses grijp in plaats van naar de schoes …. Over karakter gesproken .. Katrien en Veerle, 2 dames die een super resultaat liepen op het WK 100 km … das pas doorbijten … sjapoo. Totaal:“Out of my league.”, zunne. Dit is tevens ook de reden waarom dit blogje hier slabakt, want op hoeveel verschillende manieren kan je melden dat je weer te weinig liep…undecided Dus daar gaan we iets aan doen, wekelijks een up-date hier ter plaatse zal me misschien motiveren om actiever voor de dag te komen, ik wil toch niet telkens moeten schrijven dat mijn weektotaal opnieuw rond de 20 km bedroeg. Marathon plannen, zeg je wel … eerst moet de regelmaat terugkeren, ik zou doodgraag nog een marathon lopen hoor maar ik wil me zelf niets wijsmaken, starten aan een 42-er moet je verdienen .. en dit is op dit moment niet het geval. Maar ne “revanche marathon” in Antwerpen , de enige marathon waar ik niet finishte, lijkt me anders wel wat.

Vorig weekend zijn we er even tussenuit genepen een “short break” te Brussel de kerstmarkt, op zaterdag de zuid markt op zondag, lekker etentje en een paar cachkes … zalig en veel te lang geleden nog effen doorbijten en dan komt dit zeker veel vaker terug . cool

31-10-16

Halloween

Het mag duidelijk zijn dat er op Halloween vaker onverklaarbare zaken voorkomen dus plaats ik de daarnet verkregen en confronterende "erlebnis" ook hierbinnen. Gelukkig zitten al de grote fundamentele zaken snor, gelukkig getrouwd, 2 schatten van kids en een gezondheid die ook niet lastig doet maakt van mij een Lucky B**** maar om hiervan ten volle te kunnen genieten moet je goed in je pelske zitten en hier schort er wel wat.... Nie zo goed bezig "lankarren" ... Mister stress kreeg zowaar wat de overhand en dit kan niet de bedoeling zijn denk ik dan, als voorzitter van de " niet-zo-handige-Harry-clup" in volle verbouwing vergat ik zowaar wat ik moet doen om de zaken te relativeren en mijn positieve bril op te zetten, het zijn geen erg moeilijke zaken maar voor mij ozo nuttig, een loopje op zijn tijd, af en toe een goed boek lezen,  een evenwichtig dieet helpen altijd ... maar net als een leek doe ik wat niet hoort, Regel1: 'als iets helpt ... doe er meer van' ... Regel2:  'wat niet helpt ... stop je mee' .... deed ik het wel andersom zeker, ezelskop, ... geen loopkes meer, geen lezen meer en veel te vaak een snelle hap of een extra glas wijn om die ontspanning na te bootsen. Eens zien of we de boel kunnen omgooien, deze blog gebruiken om als klankbord te dienen en vooruit met dien geit ...

23-08-16

Knock Knock??

Hallo … ken je me nog? embarassed Ik ben zo’n beetje onder de radar gebleven de laatste tijd … Geen blogjes een minimum aan fb. berichtjes en al helemaal geen loopjes meer sinds zo’n 2 maand. Het was best wel een hectische periode. Toen we op de vooravond van Wechter classis in onze camper de aperitief ontkurkten hadden we nog geen idee van wat ons de komende uren/dagen/weken te wachten stond. Het noodlot had toegeslagen in Duitsland bij de broer van Heidi waar hij omgekomen was tijdens een motortocht met vrienden. Onmiddellijk die avond zelf nog terug naar haar ouders te Brugge gereden om hen bij te staan en om te helpen waar nodig om alles te regelen. Drie weken en twee plechtigheden later (Duitsland & Brugge) gingen we in op het verzoek van haar ouders om toch de geplande reis richting Wales te maken … Deze viel reuze mee al kon hij nooit top zijn door de omstandigheden. Vorige week merkten mijn ”blowe” vrienden subtiel (hm) op dat het misschien best tijd wordt om terug de loopschoes aan te binden, er werd zelfs even gedreigd met een blow-zwarte escorte (help!!) foot-in-mouth en gelijk hebben ze, niet lopen is nergens goed voor. Gezien we in het najaar eigenaar worden van onze te verbouwen woning en gezien dat dit zeer veel werk, tijd en inspanningen zal vragen zal ik me niet vastpinnen of inschrijven voor één of andere marathon (trouwens ben ingeschreven voor de iff, die ik niet zal lopen, iemand interesse ??) al wil ik volgend jaar wel weer aan de start staan van zo’n 42-er. Nee het wordt even anders maar er moet gelopen worden … in eerste instantie kort en rustig verder zien we wel … ik hoop tegen eind september mijn foute vrienden te kunnen vergezellen op een, activia zou machtig zijn. Thanks guys !! cool

13-06-16

The bleus

De marathon blues  …nee gene song van één of andere crooner uit de States maar deze jongen is effen tegen zijn eigen limieten gelopen enne dit deed gene deugd. embarassed Amaai nog niet. We vertrokken met ons camperke, door de mindere weersvoorspellingen pas op zaterdag richting Willebroek , effen verkennen en we konden zien dat alles in gereedheid werd gebracht om van 05/06 een feest te maken. So far so good … maar het ging niet lang “good” blijven voor biebie … was het overmoed(?), verkeerd getraind(?), of andere factoren ik weet het niet maar ik besloot om een gokje te wagen en snel te starten om vervolgens na halfweg  indien nodig mijn tempo wat te laten vieren en zo rustig aan te komen … Draaide dit even anders uit zeg.  Het was betrokken doch zwoel bij de start om 09.15 uur toen ik aansloot bij de 3u45” pacers, het ging (te?) snel er werd zelfs even wat voorsprong genomen op het schema maar ik kwam samen met hen door aan km 21 …. En dan … ewel dan niet veel meer … tegen km 28 was het op … de zon was er ook bijgekomen en bij mij ging het licht uit … maag vol met sportdrank (klots) … moeite om de gellekes binnen te krijgen … resultaat leeg … binnengesukkeld met een “pw” … “personal worst” (int engels lezen hé) sealed .. van 04:13:33, nadien effen moeten gaan zitten in de schaduw en dringend nood aan suikers …. Nooit meegemaakt. …. Heidi deed alles wat ze kon, steunen, opvangen, motiveren maar ik zit nu toch wel effen met een raar gevoel … en nu ??? Tja verder doen maar hoe? … Mijn plan was om voor de tweede maal de 6 uur aan te vatten maar heeft dit zin met deze conditie? Ik kreeg intussen al schouderklopjes van veel ervarener lopers dan mezelf, zo’n off-day behoort nu éénmaal tot de mogelijkheden , kan ik wel ergens snappen maar nu toch effen twijfel, pas op hé tis gene nationale ramp ik liep(?) toch maar mijn 10° marathon uit , trouwens een zeer schone marathon puik georganiseerd enkel wat meer tapkranen en dus minder wachtrijen na de marathon waren welkom geweest … Dorst lijden na een “Brewery marathon” … mag niet hé …

01-06-16

Duvel & kastelen

gbm_0.jpg

We staan op enkel dagen van de eerste editie  “Great Brewery Marathon” te Puurs. Onze planning is als volgt: vrijdagmiddag  snorren we met de camper richting Willebroek waar we op een camperplaats kunnen postvatten op zo’n 3 km van de plaats waar “Duvel” wordt gebrouwen en die tevens de start is van deze marathon. Na de aankomst gaan we hopelijk nog effen nagenieten en rijden dan richting rand van Parijs om er gedag te zeggen aan men broer en zijn gezin. Van maandag tot vrijdag maken we dan een campertochtje langs de Loire en haar kastelen … Sjieke planning hé? …   cool Ja, daar zijn we best goed in .. Het weer zou, ik blijf voorzichtig, ook goed moeten meevallen dus enkel maar zorgeloze toestanden hier … Ewel neeje …surprised    want  zoals in elke pré-marathon periode zit ook deze vol twijfels en bedenkingen… ik ga het nooit leren peis ik  .embarassed. Deze marathon zou ik dus lopen als voorbereiding op een eventuele start aan de 6 uur van Aalter in juli en om mezelf geen druk op te leggen dacht ik in eerste instantie aan het volgen van de vlag met als eindtijd 4 uur … mijn comeback marathon liep ik in oktober in 03u 56 ‘ 15” dus werd dit vervolgens mijn nieuwe streefdoel maar in een overmoedig moment kreeg ik een ander plan, waarom niet meelopen met de 03u45’ en lossen indien dit te snel bleek? Dit is wel een beetje tegen de leer in want deze zou adviseren om met de 4 uur mee te lopen en versnellen indien mogelijk… Dus nu weet ik het niet meer hé, heb ik trouwens überhaupt genoeg kilometers gemalen ??  Tja …ik vrees toch dat ik tot zondagmorgen 9.00 uur zal twijfelen en van de éne gedachte op de andere ga springen … Straks mijn laatste 5 km voor D-day en verdorie hé al gans de week voel ik een kleine kwetsuur aan mijn linker scheenbeen … grr … echt … ik ga het nooit leren …embarassed

 

images.jpg