27-11-17

Valencia

Ola, we zien ier were si… Terug uit het zonnige Spanje, tis een beetje die tied van tjoar hé… cool

9d4a6751-c81b-44a9-9aa2-894d330fb7c3.jpg

Mijn deelname aan de voor mij grootste marathon tot nog toe is super ver”lopen”. Zaterdag met de bus richting Charleroi, vlieger op en iets voor 16.00 uur stonden we in ons appartement(je), dezen was wel een beetje groot uitgevallen, 2 badkamers, 4 slaapkamers, keuken, living, enz … gelukkig verdwaalden we er niet. Vandaar richting Marathon expo om er mijn nummer op te halen, toen was ik al stevig onder de indruk, zoveel volk en zo goed georganiseerd, sterk wi … de site zelf is ook erg indrukwekkend, futuristische architectuur, waar ik de volgende morgen kon starten aan een nieuw avontuur … brr. Nerves …Tijdens de nacht trekken ze een gouden streep op de baan, van start tot finish. Zondag, om 6.00 uur op en een korte wandeling voor het ontbijt (is n gewente geworden) douchke en samen richting start. Heidi had de route terug goed uitgeplozen en kon me zo 4 keer zien, geen sinecure want naast mezelf liepen er nog een kleine 16.500 anderen mee. Er was een mooie zonnetje, veel volk de leuke omstandigheden dus. Tot km 30 alles ok maar toen kreeg ik pijn in de linker enkel, waardoor de laatstee 10 km moeizaam verliepen, veel harder moeten werken dan in Bruhhe enkele weken geleden. Maar ik kon er toch weer enkele minuutjes afpietsen dus zeer tevreden.

1525-MVTA2015-0761.jpg

De aankomst is er eentje om nooit te vergeten, er werd een ponton gemaakt en je loop er letterlijk je laatste honderd meter over het water, Heidi had een plaats bemachtigd op de tribune en zo werd deze editie eentje om in te kaderen. In de namiddag al even richting zee gaan zien maar die enkel was al redelijk gezwollen tegen de avond. Verder een zeer leuk verblijf gehad, zon, terrasjes, sangria, paella, tapas … “you name it” … de schok om terug te komen in ons koud en nat landje was groot. Nu even die enkel laten rusten en hopelijk kan ik begin december terug de baan op, rustig aan. Want de loopplannen voor 2018 krijgen al wat vorm???

16-11-17

Doeketwelgoe?

Mijn vorige post was er eentje van net na de Bruhsche marathon, ik ben nog steeds vol lof over deze run en tevens ook een beetje verbaasd want op mijn vrouw na heb ik weinig met deze gemeente. wink

download (2).jpg

En nu ... wel, nu staan we al op een zucht van de volgende marathon, namelijk deze van Valencia, tevens mijn laatste 42 -er van het jaar. Overmorgen gaan we de lucht in, rond half drie zijn we ter plaatse, gans de week zon en 20°C  cool. Na het inchecken in ons appartement gaan we richting expo om er onder andere mijn nummer op te pikken. Ik kijk hier echt naar uit. Waarschijnlijk liep ik iets te weinig kilometers tussen de twee marathons in maar ik zal toch proberen om er opnieuw een sub 4 uur van te maken, zoals was voorzien.

Het doet me trouwens een beetje nadenken over mijn manier van trainen. Wat begon onder de vleugels van Rob Veer bij het dreamteam van "Runners World", met hartslagmeters, intervallen en duurlopen in verschillende tempo's verwaterde naar het lopen op bijna altijd hetzelfde tempo met enkel de afstand als variabele. Ok, ik zorg wel voor een paar dertigers in aanloop van een marathon maar daarmee is de kous dan ook af. Ik vraag me dan ook steeds vaker af of dit niet anders moet? Terug op hartslag? Schema laten maken? Bloedtest laten afnemen? Moet ik ambitieuzer zijn of mag ik tevreden blijven? Gezien" mijn voorgeschiedenis" heb ik echter geen recht op klagen ... Wat ook speelt is het feit dat ik vaak denk dat zo'n begeleiding met testen en schema's veeleer voor de gevorderde runner is en niet echt voor de laat ons maar zeggen in loopnormen "- oversized loper van middelbaar leeftijd". Wat zou mijn doel dan moeten zijn?  Ik ben er nog niet uit dat mag duidelijk zijn. Waarschijnlijk dat ik daarom kies. Voor het typisch "Westvlomse, niet te moeilijk maken en geweune verder doen..."

Voor 2018 wil ik opnieuw enkele voor mij nieuwe marathons aanvatten, tot op heden liep in nog nooit 2 X dezelfde en dit wil ik zo houden. Daarom keek ik al even naar de kalender, de LPM marathon te Genk, kleinschalig, koud en of sneeuw, 5 rondjes en in geval van noodweer te bereiken met de trein... De marathon van Spa -Francorchamps op het F1 circuit, zeer lastig wegens niet plat en de 50 ° editie van de oudste marathon van Nederland te Enschede staan op het vizier...

Maar eerst .....

 

download (1).jpg